Van Infláció Just About szivattyúzása Valami Full of Air? I. rész

Once Upon A Time ... a férfiak (és no), kicserélt áruk és szolgáltatások egymással és ok hívták "cserekereskedelemre". Valójában voltak cseréje valamit, hogy a tulajdonában lévo valamit, akarnak vagy szükséges. Mit tulajdonú egyszeruen már, hogy idot és erot, így azok a munkaero valaki más fejében a dolgokat, talán az élelmiszer-és menedéket.

Miközben közösségek kicsik voltak, ez a jól bevált és még lenne, HA közösségek kicsik voltak. Manapság közösségek ritkán kis kezdve több ezer a többszörös< millió. Már csak nagyon kevés népcsoportok világszerte, akik lehet fizetni az áruk így tovább.

Aztán valakinek (valószínuleg több, a világ minden tájáról), gondoltam, hogy nem lenne jó ötlet barter valamit, hogy a legtöbb ember a környezetükben értékesnek ítélik. Így a dolgok, mint kavicsok, kristályok, díszek, gyöngyök, stb lett a "pénz" az adott napon (akár tulipán egy pontot!). Ezer dolog volna felhasználni a pénzt a történelem során ... vagyunk jelenleg használ nullákkal is a számítógép memóriájában pénzként! (Bovebben késobb!).

-Ig egészen a közelmúltig nemesfémek mint aranyat és ezüstöt használták fel az elsodleges "valuta" (azaz más, mint "mi használt MOST") a legtöbb a világon.

Aranyat és ezüstöt használnak kell cserélni a tömeg, NEM pénzérméket. Mivel ezek a fémek is értékesnek ítélik az emberek többsége és viszonylag könnyen szállítható és elrejteni, akkor lett a DeFacto anyagok kereskedelme.

És itt a legfontosabb szempont a pénz. A legtöbb ember elfogadta azt a formáját valuta?

És az is, a fém kevés értéket, voltak szép színu és lehetne használni, hogy a csésze és edényeket és csecsebecsékkel, de más, mint annak idején, hogy volt más alkalmazásokat.

E fémek, hogy bármilyen más értéket, legtöbb ember kellett volna a bizalom, ha vette a fém cserébe valamit övék nak (búza, a tehén vagy a szolgáltatás valamilyen), akkor aztán megy és nem a azonos azzal a fém. Ha a bizalom nem volt ott, miért elfogadják, hogy az elso helyen?

Tehát mi a pénz, akkor? Tehát többféle: van az áru, mint a fajta arany vagy ezüst, aztán itt van a IOU jegyzet jellegu (nincs / adnak valamit, ha megígéri, hogy nem /, hogy valamit az egyeztetett értéket vissza hozzám) vagy kötelezvény pénzt.

Végül létezik "fiat valuta", ami a valuta hogy az uralkodó szervezet (király, császár, diktátor, a kormány stb) szabályok a csereeszköz. Azt mondják, a törvényes fizetoeszköze ... tehát törvényes fizetoeszköz?

No comments:

Post a Comment