Gold Coins az Egyesült Államok

A pénzverést törvény 1792 létrehozta az amerikai pénzverde, a kilenc érmét, ami kell eloállítani, és az összeget nemesfémbol, amely tartalmazza az egyes érme. The kilenc érmék pala-hoz megy a termelés volt a réz felét centes és cent, az ezüst fele disme és disme az ezüst negyed dollár, fele dollár és a dollár és az arany negyedévben sas, félig sas és az arany sast.

Egyesült Államok aranyat nem vert 1795-ig. Az elso érem, hogy muködésbe lépett volt a félig sas. Késobb, a negyedév sas és a sas mu
Mert arany drágább volt a tengerentúlon, Jefferson elnök felfüggesztette a verése a sas és az ezüst dollárhoz 1804 - ezek érméket kivitel tengerentúlon, ahol voltak olvad lefelé. A június 28., 1834 egy új törvényt hoztak csökkentése súlya szabványos aranyat, amely fel-Amerikában az aranystandard. Verése a sas is folytatódik 1838-ban. A felfedezés az arany Kaliforniában 1849-ben is ugrik-kezdett az amerikai gazdaság és a kétfeju sas ($ 20 névértéke) és arany dollár lépett termelést. A $ 3 aranyat követte 1853-ban, de megszunt után minimum 25 éves élettartamot véget ért 1889-ben.

Az elso arany érmék - a negyedévben, fele-sas - összes szerepelt ugyanezen tervezés - mellszobrával Liberty szemben jobb vagy balra, és fárasztó a Liberty sapka. Az elolapon volt a sas - amely végeztek látványosabb tervezési változtatásokat mint Liberty, birtoklását, a fióktelepet a csorével, egy heraldikai sas (ellátott pajzsot a mellkasán), a bíró rendkívül hosszú nyak, a rövidebb nyak, a hetyke design úgy nézett ki, mintha a sas ténylegesen elrepül.

Egy kis változatosság vezették be 1849-ben az indiai fej érme, de semmi sem történt valójában 1907-ig, amikor Roosevelt elnök vette, hogy magára szépít amerikai érmék - különösen az arany fajta. Szobrász Augustus Saint-Gaudens Béla Lyon Pratt voltak megbízást, hogy új terveket.

Saint-Gaudens méltán híres kettos sas felvázoló Liberty lépdelt elore ki az érme elolapján a sas és a repülés közben a hátlapon. A sas is létrehozott egy indiai fej, alapvetoen más, mint a tanítványa, Béla Lyon Pratt aki indián fejét a negyed és fél sas sas valóban hasonlított indián. A másik különbség, és egy, ami Pratt az egyedülálló amerikai érmék, hogy a formatervezési minták elsüllyedt be az érme is, nem emelt fölé. E két érméket népszerutlen az idot, de a kívánt kollekcióhoz napjainkban.

Az arany érme korszak Egyesült Államok megkezdte véget ért a késobbi részében a tizenkilencedik század elején a huszadik században az utolsó arany dollár verték a 1889-ben, az utolsó negyedévben sas 1929-ben, az utolsó 3 $ 1889-ben, az utolsó fél sas 1929-ben, az utolsó sas 1933-ban, és az utolsó kétfeju sas 1933-ban. 1933 után már nem fog aranyat soha lehet újra használni, mint egyfajta törvényes fizetoeszköz.

Aztán 1986-ban, az Egyesült Államokban kezdodött termelo nemesfémpiacon érmék ismét debütált az American Eagle egy uncia, másfél uncia, negyed uncia, 22-karátos arany. 2006-ban léptek be a 24 karátos arany piacán a Gold Buffalo 50 $ érme, és 2007-ben az Elso felesége $ 10 dollár érme sorozat.

Az emelése az arany ára és a kiváló terveket az új érme, az amerikai nemesfémpiacon érme meglehetosen népszeru a mai gyujtok. Összegyujtése aranyat vált élvezetes és nyereséges hobby napjai óta használ aranyat a törvényes fizetoeszköz. Birtokló Az Egyesült Államok aranyérme is sokak szerint egy fénypontja a kollekcióját.

No comments:

Post a Comment