Üzleti értékelési Esettanulmány - a menza

A következo esettanulmány célja, hogy leendo üzleti vevok, üzleti tulajdonosok, finanszírozók és tanácsadók némi betekintést a szerepet egy független üzletértékelés lehet azonosításában mispricing az eszközök és alapozó vonatkozó várakozások az ár és érték.

A kantin egy helyi franchise étterem és sörözo szolgálja minoségu ebédek elfogadható áron tíz területen helyeken a tri-város területén. A franchise jól ismert az egész régióban, és eroteljes vevokör, kezdve a szakemberek megy nyugdíjas és he
A két kantin helyek Thor Holdings kívánja értékesíteni kellett bevétele mintegy 750.000 $ mindegyike az elmúlt üzleti évben mint a többi helyeken minden árbevételt meghaladó 1 millió dollárt évente. Mindkét helyen volt gond a minoségi személyzet, és a vezetok már nagyrészt sikertelen futás az üzleti és a költséghatékonyság. Azonban a helyszínek nagy forgalmú bevásárlóközpontok, ahol szalag bérleti díj nagyjából 10.000 dollárt havonta. Ez a két helyszín tapasztalt nettó veszteséget az elmúlt üzleti évben mintegy 50.000 $ egyes.

Mark és Diane Jones a munkavállalási egyik az étkezde jövedelmezobb helyszínen. Mikor hallotta, hogy a pletykák Thor Holdings tervez értékesítését a két alulteljesíto helyen, ezek megközelítése Louie Peters, hogy megvitassa a lehetoségét a beszerzési franchise. Valamennyi fél egyetért abban, hogy ez lenne az ideális helyzet, hiszen Mark és Diane hátterét az étkeztetés és az elkötelezettség növelése franchise "bevétel a további gazdasági és a költségcsökkento kezdeményezésekkel. Thor Holdings kínál, hogy eladja a két koncessziók összesített ára $ 1.000.000. Mark és Diane megállapodnak abban, elvileg az árak. Az alku függvénye, hogy képesek biztonságos finanszírozását megszerzéséhez.

Jellel és Diane konzultál Lee Davis, a helyi üzleti tanácsadója és volt vezetoje az állami Small Business Development Center aki nagy tapasztalatokkal rendelkezik tárgyalási foglalkozik és a munka a vállalkozóknak kialakítása életképes üzleti terv. Áttekintése után, hogy az adóbevallást (ami hiányzik a mérleg) által nyújtott Thor Holding könyvelok, Lee több aggodalmát fejezte ki a cselekvési terv. Mark és Diane hiszem, hogy képesek lesznek az eladások több mint $ 200,000 az egyes helyek tizenkét hónapon belül. A következo években, hogy elore eladások 8%-kal növekszik évente. Ok várnak Ehhez fokozott hirdetési kezdeményezéseket, majd a határköltsége $ 10,000. Ezenkívül a becslések szerint az alkalmazottak megtartásával és képzési programok segítenek csökkenteni a forgalom költségei nagyjából 20000 $ egy helyen. Azt is hiszem, hogy képesek lesznek csökkenteni az értékesítési költségek 35%-ról 30%-os megtakarítást 50.000 $-on minden helyszín, jobb a munkavállalók képzése és készletkezelés. A másik kantin helyszínek értékesítési költségek nagyjából 32%.

Módjaként értékelése megszerzése kantin helyszínek és megkönnyítése érdekében a hitelezési folyamat, Lee azt sugallja, hogy Mark és Diane részt egy üzleti vállalkozás értékelést adni a becsült piaci értéke a vállalkozás. Megállapodnak, hogy ezt, és úgy érzi ez a kiváló megszerzésének módja egy pártatlan véleményt értéke az üzleti képest a vételárat kifizették.

Az elemzo értékelést kap bevallásokban az étkezde helyeken. Az értékelés hasznosítja jövedelem megközelítés és a piaci érték megközelítése a két helyen. Ezen belül a megközelítések, az értékelést elemzo foglalkoztat a multi-idoszakban kedvezményes jövedelem módszerrel (jövedelem megközelítés), valamint a közvetlen piaci adatok módszer (piaci megközelítéssel). A végleges érték becslést készít az egyes a kantin helyek 300.000 $ egy teljes értéke a $ 600,000 két helyszíneken. Beismerte ezt a jelzést az érték, az értékelési elemzoje azt javasolja, a következo:

Kevés arra utal, hogy Mark és Diane képesek lesznek csökkenteni az értékesítési költségek az egyes helyszínek 30%-a szint alacsonyabb, mint a többi kantin helyszínek, különösen tekintettel arra, hogy az értékesítési költségek jelenleg meghaladja a átlag.

A növekedési várakozások a két helyen magasabb, mint a jelenlegi és a történelmi növekedési üteme az alaposabb Ebédloi helyszíneken. 8%-os növekedési ráta valószínu, hogy tartós indefinitely a jövoben.

Az elemzo értékelés megállapítja, hogy nincs véleménye az esélye, hogy a marginális növekedése a hirdetésekben az eladások olyan aránytalanul nagy összeget.

Után látogatás mindkét helyen, az értékelést elemzo nem hiszi, hogy a helyi forgalom elegendo egy esetleges drasztikus növekedése az eladások. További, az elemzo nem hiszi, hogy a helyszínek elosegíti az üzletet.

A fedezeti pont az egyes helyeken kantin nagyjából $ 1.100.000. Az a képesség, a cég eléri ezt a szintet az értékesítési lehetséges csak nagyon optimista elorejelzés. Ezen túlmenoen, Mark és Diane valószínuleg kénytelenek kiegészíto tokejuttatás az üzleti fenntartása érdekében a muveletek amíg el nem érik nullszaldós.

Figyelembe véve az átfogó értékelési jelentést, Márk és Diane elkezdenek újraértékelése beszerzése a két Ebédloi helyen. Lee örül, hogy elintézte az értékelést kell végezni. A bank is örömmel van betekintést a vállalkozás annak érdekében, hogy jobban értékelni a hitel kérelem. Thor Holdings nem elégedett eredményeit az értékelés és szerepe a gyilkos az üzlet, ami leereszti a két veszteséges eszközt, amely a csatorna a forrásokat a többi Ebédloi helyszíneken. A Thor a tulajdonosok észre azonban, hogy a feladat az értékelés elemzo nyújtson tárgyilagos véleményét érték, hogy nem a munka felé, egy bizonyos értéket kapnánk az ügylet történt.

Az esettanulmány egyértelmuen fel kell tüntetni a hozzáadott érték az üzleti jellegu értékelések során a vállalkozók értékelése megszerzését egy meglévo vállalkozás. A leendo tulajdonosok részesül értékelése a cég, amely mutatja, ebben az esetben és sok más helyen, hogy a társaságok a beolvadó gyengébben eszközök indokolja a kisebb értékelés, mint a tervezett ügylet árát. Az értékelési jelentést is szolgálhat a valósággal a lehetséges vásárlók számára biztosít egy független értékelést jövojére vonatkozó bevételi lehetoségeket a vállalat és a hibák vagy overreaching azok feltételezéseket a jövobeni muveletek. Ezen túlmenoen, a bank nem részesül kölcsönt vesz a lehetséges vásárlók számára, akiknek üzleti vállalkozás valószínuleg ítélve a kezdetektol. Végül, Thor Holdings is hasznot figyelembe véve a lehetoségeket a két rosszul teljesíto helyszínek közelében, a helyszínek és likvidálni az eszközök korlátozottak, fenntarthatják a már meglévo muveleteket, hogy a csatorna egyéb források a társaság, vagy eladni a helyeket, hogy Mark és Diane alacsonyabb áron amely jobban tükrözi a valós piaci érték.

No comments:

Post a Comment