Fedezett kötvények Remélem, hogy ösztönözze a hosszú távú jelzálog

Hosszú távú jelzáloghitelek hosszú ideje, Gordon Brown politikai napirenden, azonban csak a közelmúltban kijelentette, hogy a javaslatot, amelynek célja, hogy ösztönözze a bankok és lakás-takarékpénztár köteles nyújtani, és olcsóbb, a hosszú távú fix kamatozású jelzálog. Ez magában foglalja a az "fedezett kötvények".

Volt hát 2003-ban, hogy a kancellár, Brown megbízást a jelentés vizsgálja, hogy miért a hosszú távú fix kamatozású jelzálog annyira népszerutlen az Egyesült Királyságban. A jelenté
Habár a népszeru az Egyesült Államokban és Európa többi részében, így jelzáloghitelek mindössze 5%-át a jelenlegi brit lakáshitelezés. Az a tény, hogy a legtöbb brit fogyasztók választanak maguknak a rövid lejáratú hitelek Úgy gondolják, hogy oka a brit illékony lakáspiac az átállás a hosszú távú hitelek remélik, hogy gördülékeny ilyen kiszámíthatatlan vállalkozások és rossz dolgokkal. Támogatása "fedezett kötvények" a Browns az új javaslat remélhetoleg ösztönzi az ilyen váltást az ingatlanpiac.

Kötvények lényegében IOU amelyeket a vállalatok által kibocsátott vagy a kormányokat, hogy növelje pénz ellenezte sem szállt adók vagy hitelfelvétel egy bank. A "fedezett kötvények" egyike, amelynek végso visszafizetését biztosítja a jelzálog. Az ilyen kötvények, valamint más "mögötti jelenetek" kormányzati mechanizmusok eredményeként a hitelezok lehetové, hogy a kölcsön több pénzt a fogyasztók formájában hosszú távú jelzáloghitelek.

Az erre válaszul számos lakástakarékpénztárak indítottak különbözo hosszú távú fix kamatozású jelzálog, nevezetesen Országos aki újraindítását a 25 éves mennyiség. A 6,39%, ez nem a legjobb ajánlatot, a rendelkezésre álló, valójában a néhány elérheto, ez a legdrágább. Azonban, ellentétben a hasonló ügyletek, Nationwide nem ró a lejárat elotti visszaváltás büntetések után az elso 10 év. Ez azt jelenti, hogy a hitelfelvevok kap a "biztonság" egy 25 éves jelzálog a lehetoséggel való átállás másik után az elso 10 évben anélkül, hogy a határido elotti visszafizetés felügyelet.

No comments:

Post a Comment