Megoldásában Szállító és hitelezo nyomások

Statisztikák azt mutatják, hogy a vállalkozások számának pénzügyi nehézségekkel küzdo növekedoben van. Sok olyan tényezo, amely hozzájárul többek között ez a tendencia:

A hírhedt hitelválság

Az emelkedo olajárak

Az inflációs nyomás

ERO gazdasági növekedést

Fokozott verseny a fejlodo gazdaságok, mint Kína és India

Ingatlanpiac turmoils

Megnövekedett fogyasztói feletti eladósodás

Egyre több vállalat ezért tapasztalható problémák és fontos, hogy az ilyen kérdéseket kezeljük, amint úg
Hogyan állapítható meg, ha a vállalkozás már a probléma?

Sok minden hozzájárulhat a hitelezo és a szállító nyomás de a kulcs annak megállapítása, hogy azok valóban a rövid távú problémákat, vagy utalás egy mögöttes problémára. Jelei annak, hogy van egy jelentos probléma a következok:

Kelljen változtatni rendszeres szállítók biztosítják a folyamatos supply

Fenyegetések a bírósági eljárási

Esedékes adók, mint például a HÉA és a PAYE

Elvesztése kulcsfontosságú ügyfél

Elvesztése kulcsfontosságú személyzet tagjai

Mindig a folyószámlahitel, illetve létesítmény határ

Küzd fizetni a béreket és fizetéseket


Hogyan lehet megoldani a problémát

Ha fennáll annak a veszélye, hogy a fizetésképtelen vállalkozások számára létfontosságú, hogy tegyen azonnali szakmai tanácsot, mivel a kereskedelmi míg fizetésképtelen vezethet személyes felelosségét a rendezok.

A teljes objektív vizsgálat az üzleti kell tenni okának a problémákat, és cselekvési tervet dolgoz ki a megoldás érdekében. Amint ez megtörtént lehetové kell tenni, hogy meghatározza a megfelelo módszert kezelésére a meglévo nyomás.

Attól függoen, hogy a súlyos a helyzet több lehetoség áll rendelkezésre az üzleti:

Új finance - amennyiben az üzlet a hiteles üzleti terv lehet kérheto további pénzügyi enyhíteni a muködotoke-nyomás. Ez lehet egy egyszeru banki hitel vagy eszköz alapú berendezések, mint például számla leszámítva.



Az új részvények - Számos fél, hogy hajlandó további tokét egy üzleti cserébe egy részvény részesedést. Vannak egyre több alapok fektetnek be a küzdo vállalkozások számára.



Vészhelyzeti finanszírozás - ha a támogatás szükséges munkahelyek megorzése vészhelyzeti kölcsönt vagy hitelt fizetni elbocsátási költségek is elérheto a kormány.



Informális megállapodások - akkor lehet tárgyalni a visszafizetés a meglévo adósság egy ido alapján, hogy a jövobeli kötelezettségeket fognak fizetni a pro-forma, vagy a felmerült alapján. A ad teret, de nem kötelezo érvényu szerzodésben, és a nehéz, ha sok a hitelezok számára.



Hivatalos megállapodások - Ha az üzlet életképes, a társaság önkéntes megállapodás (CVA) nyújthat üzleti lehetoséget átalakítására kötelezettségei és visszafizetési amit ténylegesen megengedhet magának. CVA-k általában eloírják a vállalkozások számára, hogy a havi kifizetések között 2 és 5 év, hogy fordítson le a tartozást. Ezen idoszak után a fennmaradó tartozás jogilag leírták. A CVA jellemzoen eredményezi a társaság visszafizette között 25% és 75%-át az adósság.



Adminisztráció - ha a vállalkozás fizetésképtelen, akkor szükség lehet hozni a társaságot adminisztráció. Csodgondnok kellene irányítani az üzleti és próbálja menteni. Ennek eredménye gyakran az üzleti eladott nélküli adósságát, és a fizetett ár fordították le a társaság hitelezoi. Igazgatók képes lehet vásárolni az üzleti adminisztráció belül vissza.



Felszámolás - ez egy abszolút végso megoldásként, de biztosítja azt, hogy a hitelezok foglalkoztak megfeleloen. Az eszközöket az üzleti kerülnek forgalomba, és esetleg valaki tudna indítani az üzletet.

Fontos, hogy a vezetés nem ragaszkodik a központi bun a homokot, és feltételezik, hogy minden rendben lesz - lépéseket a leheto leghamarabb ad sokkal jobb kilátása a helyzet megoldására.

No comments:

Post a Comment