A természete és fontossága Készpénz

Ez a kezdet és a vég a számviteli üzleti ciklus (cash-nyilvántartás-értékesítés pénzbeli) és élteto eleme az üzleti szervezet. Ez a funkciója a vezetés biztosítja, hogy elegendo pénzeszköz áll rendelkezésre igényeinek kielégítéséhez a vállalat. Az egészséges cash flow az alapja a pénzügyileg egészséges vállalkozás. Majdnem minden olyan ügylet, amely nyilvántartásba járnak áramlását készpénzt vagy a gazdálkodó (nyugtát), vagy a vállalkozás (a kifizetés). A cash flow egyes ügyleteket nem azonnali,< hanem sor kerül egy késobbi szakaszban, például értékpapír vásárolt hitelre.

Készpénz lehet meghatározni, mint minden jogi csereeszközként, hogy azonnal forgatható és szabad korlátozások. Ez magában foglalja a pénzérmét, bankjegyet, ellenorzés, postai utalványok, takarékbetét és a banki betétek. Alapveto követelmény, hogy meg kell azonnal rendelkezésre álló törvényes fizetoeszköz, ezért a hitelt a munkavállalóknak, postai bélyegek és határozott idore betétek nem lehet úgy tekinteni, mint "cash" könyvelési mérleg szempontjából, mivel rájuk átalakítás elott állnak a készpénz .

Mert készpénzt a leglikvidebb eszköz, ez a legkönnyebben visszaéltek. Ezért, minden vállalkozás köteles hatékony belso számviteli ellenorzési rendszer készpénzért. A kisebb vállalkozások, a tulajdonos vagy a vezeto általában gyakorol a személyes ellenorzést a készpénzes tranzakciókat. A nagyobb vállalatok azonban lehetetlen egy személy gyakorolja egyénileg szabályozható, ezért a számviteli rendszer a vállalat meg kell kialakítani, hogy magában foglalja a megfelelo ellenorzo intézkedések feletti készpénzforgalom. Tervezésekor ezt a számviteli rendszer tartalmazza ellenorzési összesen több pontján amelyekkel szemben a pontosságát számos elem lehet tesztelni.

Egy hang pénzforgalmi szemléletu elszámolási rendszer meg kell felelnie az alábbi követelményeknek: Dolgozói "feladatokat és funkciókat kell különíteni annak érdekében, hogy azok a személyek, akik kapnak, fizetik ki, vagy készpénz semmilyen módon nem vesz részt a felvétel funkciót. Ez megakadályozza, hogy egy személyt elsikkasztásának alapok és rejt az a tény, kovácsolással bejegyzések a számviteli könyvek. A funkciók a munkavállalók kell osztani oly módon, hogy a hiba az egyik alkalmazottja látható lesz egy másik alkalmazottja. Ez azt jelenti, hogy a megegyezés a legalább két alkalmazottja van szükség, ha a források, hogy elsikkasztott.

Készpénzbevételek kell elszámolni oly módon hogy tényleges kapott készpénz lehet ellenorizni szemben független napi rekord. Ezért, a forrás dokumentum kell elkészíteni amint készpénz érkezett. A forrás dokumentum mutatja az összeg, a beérkezés dátumát, az oka a fogadására és adott esetben az a személy, aki a kifizetést. Példa erre a számviteli forrás dokumentum bevételek, készpénz értékesítési csúszik, számlákat és ellenorzési és audit tekercsben használt pénztárgépek.

Az összes kapott készpénz kell döntheto naponta és nem kell kifizetni a bevételeket. Ez biztosítja, hogy a készpénz a biztonságos egynapos és a banki betét csúszik szolgálhat a szabályozás teljes készpénz érkezett.

Az összes kifizetést, kivéve házipénztár kifizetéseket kell csekken. A csekkeket ellenjegyeznie kell és támogatni a megfeleloen ellenorzött és engedélyezett forrás dokumentum szolgál a fizetési igazolás. A funkciók a munkavállalók kezelésére ellenorzéseket el kell különíteni azoktól a munkavállalók felvétel a tranzakciókat.

No comments:

Post a Comment