Nem ez érdekli?

Mi nem fizetnek elég gáz! Ha beállította a gázárat az infláció az elmúlt 26 évben, nem lenne egyenértéku 3,29 $ egy gallon ma! De szerencsére számunkra, hogy kisebb, és már több pénzt költenek más dolog, mint a 8 hengeres jármuvek. De ez nem nyújt nekem a lehetoséget, hogy center én a vitát a két igen fontos fogalom, az inflációs és kamat (ráta), és remélhetoleg segítenek megmagyarázni, milyen hatása közötti kapcsolat a két nem mindennapi életünkre, és hogyan mi, fogyasztók meghatározása a valós< költségek hogy mit vásárol.

A kamatot a jövedelem, akik ellenorzik a pénz, miközben az infláció a felmerült költségek, akik ellenorzik a pénz. Például, ha én nyújtson hitelt valakinek még ma azt kellene felszámolni neki a kamatláb hogy segítene nekem vissza a pénzemet azonos vásárlóero valamikor a jövoben csak a szünet egyenletes. Tehát ha Ön egy jelzálog bármilyen távon vágysz, a havi kifizetéseket a teljes távon szorosan megközelítés értékét a haza, hogy a jövobeli idopontban. Akkor lehet kérni, mi van a kocsim kifizetések? Autóm soha nem ér ugyanaz, ha már hajt ki a tétel sebaj öt évvel késobb, igaz, nagyon igaz. A különbség az, hogy a hazai elonyt, hogy nagyra értékeli az értéke az idok során, miközben az autó egy eszköz, amely értékcsökkenésként az érték. Hányan emlékeznek a "penny gumi"? Nem tudom, hogy még van e már, valószínuleg azért, mert egyetlen fillért ma érdemes, jó, kevesebb, mint egy penny, amikor fiatalabb voltam.

Alapvetoen

A gazdaság bizonyos szempontból hasonlít a testünk, az, hogy folyamatosan dolgozik, és a változó, amely ki jeleket, mint chugs mentén. És még mindig nagyon nehéz megjósolni, nagy bizonyossággal mi fog történni; így gondolom, az infláció a "vérnyomás". Ha bármely van olvasni Dr. Oz, aki többször is hangsúlyozza, hogy a vérnyomás a dönto szerepet játszik a hosszú távú jó egészség. Tehát az egyik a Fed megbízásokon árstabilitás fenntartása más szavakkal ellenorzése az inflációs nyomást. A komfort zónában 1-tol 2% év alatt, év, és mérni ezt egy pár fontos jelentések jönnek ki minden hónapban, a fogyasztói árindex (mag) és a személyes fogyasztási kiadások (core) index. Míg a százalékok tunhet nagyon alacsony, ez fontos megérteni, hogy az infláció erodálja a mi vásárlóero és értékét mi valuta, amely hosszú távon is rendkívül káros a mi gazdaságot. Tehát hogyan tud mondani, ha az árak növekedése nem tulajdonítható az infláció, illetve változások a kereslet és a kínálat? Áruk; mint például olaj, arany és az egyéb fémek általában tartós áremelkedést az ágazat lehet a jelzés a teljes inflációs nyomás.

Hadd tegyem kamatláb a kontextusban hogyan muködik ez pontosan és honnan származik. Abban az esetben, jelzálog, kamatok közvetlenül összefügg, hogy a kötvény ára, ha a kötvény ára csökken, kedvezo áron menjen fel, és fordítva. A legjobb mód arra, hogy leírja azt a nézett néhány elemet lehet kapni az élelmiszerboltban. Vegyünk tej például: mi lehet megvásárolni ugyanazt a márkanév, teljes tej, egy Stop & Shop szupermarketlánc szemben a Shaw's szupermarket, és az árak eltéro lesz. És így ez a helyzet akkor, amikor bevásárlás körül jelzálogkamatok; biztos vagyok benne, sokan közületek tapasztalta ezt, amikor hív a különbözo pénzügyi intézmények látszó-hoz kap a legjobb arány. Ennek az az oka, hogy látsz egy kisebb módosítás az ár, vagy arány oka az, hogy minden eladó, hogy egy bizonyos mozgásteret annak érdekében, hogy nyereséges legyen, de a kritikus kamatok közötti különbség, és a tejet, hogy tudod, hogy jobb árak a kamatláb, amely hamarosan lejár szemben egy, ami jó 45 60 napig. Sajnos, szupermarketek sem nekünk az árból kedvezményt kapnak tejet is meg tudja rontani két napon belül eladó. Végül a legfontosabb dolog, hogy az embereknek meg kell érteniük a kamatlábak az, hogy sohasem stagnál; hogy hadd próbálja megmagyarázni a mozgás.

Szeretek összehasonlítani kamatláb szerv "tömeg", mindketto befolyásolja oly sok különbözo tényezo, de hasonló viselkedési jellemzoi. Mivel a kamatok változása folyamatosan a piacon, ezek gyakran alakulnak ki tendenciák, és ha ezek a tendenciák átlagában egy ideig alkotnak ezek a "falak". Fogjuk nevezni ezeket a "falak" padló és felso határok. Példa erre, valamelyik közülünk, aki tapasztalt tömeg ingadozások észre hogy néha elérünk a "fal" mikor kipróbálás-hoz elveszít vagy súlyfelesleget. Az esetek többségében azt sem áttörni a fal igénybe vissza eddigi pont; piaci terminológia ha sikerül is nevezzük a "kitörés" a trend. Szóval, hogy minél teljesebb képet a trend Vizsgáljuk meg, hogy két oldalról: a technikai és az alapveto.

Technikailag

A fo trend a kamatok már meg az elmúlt évtizedben igen. Ez a méginkább a nagy bika piac a készletek a kilencvenes évek közepe. De a tendencia, úgy tunik, megfordult az elmúlt évben és így tovább. Károsanyag-mind a 10-Yr-30-Yr kincstár nem csak a tört át saját trend vonal, de visszatért, hogy megérintse a régi trend vonal, ahol azonnal vissza vissza fel. És a jelzálog-fedezetu értékpapírok ", amelyek meghatározzák jelzálogkamatok, hozamok emelkedtek múlt a 200 napos mozgó átlag, ez anyja minden trend vonal. Az utolsó alkalommal történt ez elvitt körülbelül 1,5 évet fordított múlt, hogy ugyanazt a trendvonal, hogy technikailag ez jelzo magasabb jelzálogkamatok legalábbis a közeljövoben.

Alapvetoen,

Néhány fecsegést Az utóbbi idoben a hírek nagy figyelmet fordított aggályai globális infláció, amely kihat a mi kamatokat, közben a hazai maginfláció valamennyi számlák tunik mérséklo felé a Fed komfort szintet (1-2%). A Fed képes megváltoztatni a rövid távú aránya válaszként, amit csak lehet arra következtetni, különbözo havi jelentések ellenorzése a Fed alapok aránya. Az utóbbi idoben a Fed kezdodött vágás aránya volt január 2001. A hat hónappal megelozoen, az Egyesült Államok gazdasága csak ki egy kicsit több mint 230000 munkahely; az ez év júniusában csak a növekedésnek körülbelül $ 132K a munkanélküliségi változatlan marad 4,5%. Míg a munkanélküliségi számok minosülnek mérésére a jelenlegi homérséklete a gazdaság, a következetesen alacsony munkanélküliségi ráta jel jövobeli inflációs aggodalmak növelésével járó bért a munkavállalók és a magasabb költségeket a munkáltatónak.

Tehát mi az a növekedés?

Egészen a közelmúltig a hozamgörbe volt fordítva, ami azt jelenti, hogy a rövid lejáratú kamatok (3 hónapos kincstárjegyek) magasabbak voltak, mint a hosszú lejáratú kamatok (10-Yr Treasury Notes). És a legtöbb szakérto azt fogja mondani, hogy ez a jelenség történelmileg jó elore jelzi, recessziók, ezért, ha megnézed a tény, hogy az arány a 10-Yr Megjegyzés körülbelül 0,75%-nál alacsonyabb a Fed alapok Osztályozd azt jelezte, hogy a befektetok voltak számítva a kamatcsökkentést valamikor idén egybeesett a visszaesés az amerikai gazdaság. De az út mentén a Fed tartotta magát és elment egynapos aránya változatlan, és folyamatosan hangoztatott aggodalmak az infláció. Egyéb központi bankok világszerte növekedni kezdett, hogy egyik napról a másikra árak, valamint hivatkozva inflációs aggodalmak miatt az eros gazdasági növekedést. Egy másik fontos oldala, vegye figyelembe, hogy vegye fontolóra, hogy a külföldi befektetések az amerikai kötvények javára tartásával kamatlábak alacsonyabbak, mint amit rendes körülmények között lett volna, és a piacok látott enyhe pullback a külföldi befektetések a kötvénypiacon.

Tehát, aki összerezzent ebben a játékban a csirke? "Igazi" kamatlábak; mit lát, amit egyes szakértok hívja a "Vissza a hétköznapokba". És közben nem adnak vissza, hozamok tört elmúlt egy igazi lélektani korlátot: 5%, ami jelzi a kezdetét egy új trend a kamatokat. De ne kap ijedjen; a steepening hozamgörbe sem jelent visszatérés kétszámjegyu kamatokat; mit kellene látni, hogy a fluktuáció között 6,5% és 7%-os a többi évre. Még fontosabb, hogy csökken az esélye, hogy a Fed úgy fogja érezni, hogy növelni kell a Fed alapok aránya, mivel a piac már ügyelve csökkeno likviditás növekedése által hitelfelvételi költségeket, végso soron jó hír a fogyasztóknak Home Equity hitelkeretek vagy a A piac az automatikus hitelt.

"A kétségek áruló, és bennünket elveszti a jó, gyakran lehet nyerni, az attól tartva, hogy megpróbálja." William Shakespeare, író

No comments:

Post a Comment